News

Argentijnse president sluit vrede met ‘imbeciele’ paus door koekjes mee te nemen

De Argentijnse president Javier Milei heeft paus Franciscus in Rome bezocht. Milei had traditionele Argentijnse koekjes voor zijn landgenoot meegebracht om zich te verontschuldigen voor eerdere beledigingen. Tijdens de verkiezingscampagne had Milei het hoofd van de katholieke kerk een “imbeciel” genoemd.

Sinds zijn benoeming als president slaat Milei een heel andere toon aan. Voorafgaand aan zijn bezoek aan het Vaticaan noemde hij paus Franciscus “de belangrijkste Argentijn uit de geschiedenis”.

Milei probeert meer steun te krijgen van zijn landgenoten aangezien zijn land in een grote economische crisis verkeert. Zo is de inflatie hoger dan 200 procent. Een goede verstandhouding met de paus, die in zijn vaderland Argentinië erg populair is, kan daarbij helpen.

De president had zogenoemde Alfajores de dulce de leche meegebracht. Dat zijn traditionele Argentijnse koekjes met karamelpasta en kokos. Ook gaf Milei hem een rol citroenkoekjes, omdat paus Franciscus daar groot liefhebber van is.

De paus kon het niet laten een kleine sneer uit te delen bij zijn ontmoeting met Milei. “Je bent naar de kapper geweest!”, zei de paus glimlachend, terwijl ze elkaar omhelsden. De president staat bekend om zijn wilde haardos en bakkenbaarden.

Volgens het Vaticaan spraken de paus en Milei maandag een uur met elkaar. Paus Franciscus vertelde onder meer dat hij voor het eerst sinds zijn aantreden Argentinië wil bezoeken. Milei had zondag in het Vaticaan al een korte ontmoeting met de paus tijdens een kerkmis waarin de eerste Argentijnse vrouw heilig werd verklaard.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button